Als je naar de brugklas gaat, verandert er veel voor je. Een nieuwe klas, een nieuw gebouw, meer verschillende docenten. Wij willen dat jij een geweldige tijd hebt bij ons op school en doen daar alles aan. Hieronder lees je hoe.

 

Tweejarige brugklas

Onze school heeft een tweejarige brugklas. Dat is fijn, want zo heb je genoeg tijd om te wennen aan je nieuwe school en te ontdekken welk niveau het meest geschikt voor jou is. Samen kijken we of het advies van je basisschool goed is of dat je misschien een niveau hoger aankunt. In de brugklas leer je ook hoe je het beste kunt leren en hoe je het huiswerk plant. Geen zorgen: je hoeft het niet alleen te doen. Je mentor begeleidt je erbij. Zo word je steeds zelfstandiger.

 

Zó ziet een schooldag eruit

In de eerste klas ben je elke dag van 8.30 tot maximaal 15.15 uur op school. Je volgt lessen met je klasgenoten volgens een vast rooster, voor elk vak ga je naar een ander lokaal en heb je een andere docent. Je krijgt bij alle vakken een mooie mix van theorie en praktijk, of het nu Engels of science is. Jouw nieuwe klasgenoten hebben een vergelijkbaar leer- en denkniveau. Dat zorgt ervoor dat je onderwijs krijgt dat niet te moeilijk en niet te makkelijk voor je is. We leren uit boeken, door te doen en op je eigen laptop. Je hebt twee keer een pauze, kijk maar in onze lestijdentabel. Een lekker afwisselende dag dus!

Hé pssst! Houd jij van écht veel afwisseling? Kijk dan eens naar onze leuke extra vakken.

 

Leren = doen!

Het leuke van onze school is dat we niet alleen uit boeken leren. We leren vooral door veel te doen. Praktisch leren zit in ons DNA. Bij wiskunde leer je niet alleen uit een boek, maar je maakt ook sommen tijdens een wandeling. Bij economie open je je eigen winkel. Bij Nederlands maak je een vlog over een boek. En bij Science maak je een vlieger of bouw je een brug van papier. Natuurlijk hebben we voor de praktijkvakken mooie praktijklokalen met moderne apparatuur. Wij zoeken steeds naar nieuwe praktische toepassingen die jou helpen om te leren. Zo blijven we jou uitdagen en leer jij meer. 

 

Mentor

In de brugklas krijg je een mentor die je wegwijs maakt in de school. Bij hem of haar kun je terecht met al je vragen en ideeën. Je hebt elke week mentorles waarin je met de klas praat over hoe het gaat. Je leert in deze les ook studievaardigheden, plannen, omgaan met de laptop. Je hebt ook een startgesprek met je mentor, daar zijn ook je ouders bij. Als je ouders vragen hebben, kunnen die ook terecht bij je mentor.

 

Introductie-activiteiten

Als je je bij onze school aanmeldt, ontmoet je je nieuwe klas al voor de zomervakantie. Dit jaar is dat op dinsdag 11 juni. Je ontvangt een uitnodiging. De eerste week na de zomervakantie hebben we een introductiekamp. We doen dan allemaal leuke activiteiten waarbij je je klasgenoten én de school leert kennen. Supergezellig!